Yksinluistelun SM-senioreiden ja SM-junioreiden 2. valintakilpailu luisteltiin Lahdessa 13.-14.11.2021. Kilpailussa mukana olivat seuramme SM-senioriluistelijat Petra Palmio ja Lauri Lankila. Toinen naissenioriluistelijamme Nella Pelkonen ei päässyt osallistumaan kilpailuun sairastumisen vuoksi.

SM-kilpailupaikan ovat ensimmäisistä valintakilpailuista itselleen jo lunastaneet Kooveesta Nella Pelkonen ja Petra Palmio. Vuoden 2020 SM-mitalistit Jenni Saarinen ja Lauri Lankila ovat automaattisesti oikeutettuja osallistumaan SM-kilpailuihin. Junioritytöissä Kooveeta edusti Jasmiina Vuorela, Lotta Koskinen ja Saana Ukkola, jotka kaikki hakivat 2.valintakilpailuista SM-kilpailupaikkaa.

Petra Palmio luisteli SM-seniorinaisten lyhytohjelmakilpailun voittoon pistein 52,79. Kolmoisflippi, kolmoissalchow-kaksoistulppi sekä kaksoisaxeli laatupisteillä höystettynä toivat Petralle ansaitut lyhytohjelman ennätyspisteet. Valitettavasti lyhytohjelman hyppyvire ei jatkunut vapaaohjelmassa ja Petra jäi tiukasti lopputuloksissa palkintosijojen ulkopuolelle neljänneksi pistein 132.10.

SM-seniorimiehissä Lauri Lankila kiilasi lyhytohjelman toiselta sijalta SM-seniorimiesten kilpailun voittoon pistein 148,75. Laurille tapahtui lyhytohjelman hypyissä herpaantumisia, mutta vapaaohjelmassa luistelu oli jo itsevarmempaa. Vapaaohjelmassa nähtiin muun muassa kolmois-kolmoisyhdistelmä ja 4-tason piruetteja.

SM-junioritytöillämme oli valitettavasti molemmissa ohjelmissa epäonnea vaikeissa hyppyelementeissä, jonka takia pisteitä rokotettiin. Lotta Koskinen luisteli parhaiten SM-junioreistamme sijalle 12. pistein 107.14. Lotta ansaitsi itselleen juniorityttöjen SM-kilpailupaikan. Saana Ukkola luisteli sunnuntaina upean vapaaohjelman ja nousi lyhytohjelman jälkeen sijalta 30. kokonaiskilpailun 22. pistein 98.32. Lisäksi Jasmiina Vuorela sijoittui sijalle 29. Saana ja Jasmiina eivät valitettavasti tällä kertaa saavuttaneet SM-paikkoja.

Lotta Koskinen (Kuva Antti Lehto)
Saana Ukkola (Kuva Antti Lehto)