Kooveen luistelijat kilpailevat sarjansa mukaan joko aluekilpailuissa, kutsukilpailuissa tai valintakilpailuissa / loppukilpailuissa.

Luistelijan kilpailusarja määrittyy luistelijan iän ja taitotason mukaan. Kilpailusarjoissa on voimassa STLL testijärjestelmä ja kilpailusarjaan kuuluvien testien läpäiseminen on edellytys kussakin sarjassa kilpailemiseen. Katso tarkemmin täältä.

Yksinluistelijoiden kilpasarjat

Tintit
Taitajat (axel – ja ei-axel)
Minit
A/B-Silmut / Aluesilmut
Debytantit / Aluedebytantit
Noviisit / Aluenoviisit / SM-noviisit
Juniorit / Aluejuniorit / SM-juniorit
Seniorit / SM-seniorit

Tintit (alle 9-vuotiaat alkeiskilparyhmä T luistelijat) ja Taitajat (yli 9-vuotiaat harrastekilparyhmän H3 luistelijat) kilpailevat yhteisohjelmalla. Siinä jokaisella luistelijalla on sama musiikki ja perusohjelma, mutta ohjelmaan saa itse valita joitain liuku- tai piruettielementtejä.

Kilparyhmien luistelijoiden kilpailuohjelmat suunnitellaan yksilöllisesti valittuun musiikkiin vuoden tai kahden välein. Mineillä, silmuilla, debytanteilla ja noviiseilla on vapaaohjelma, jonka kesto vaihtelee 2,30 min – 3 min kilpailusarjasta riippuen.

SM-noviisit, juniorit, seniorit, SM-juniorit ja SM-seniorit luistelevat sekä lyhyt- että vapaaohjelman (ohjelman kesto 3,30 min – 4,30 min). Kilpailuohjelma koostuu yksinluisteluelementeistä ja niitä yhdistävistä vapaaluisteluliikkeistä. Kilpailusäännöt (ISU & STLL) määrittävät tarkasti kussakin kilpailusarjassa ohjelmissa vaadittavat elementit.

Kilpailuissa luistelijoita arvioidaan tähdin tai pistein (ISU) koulutettujen tuomarien toimesta.

Ohjelmalomakkeet ISU-arviointisarjoja varten